четвер, 2 квітня 2015 р.

Курси Інтел 10 квітень 2015 року

Модуль1.
Цілі ,завдання та ресурси тренінгу
Я ознайомилась з заввданнями даного модуля.Він мені допоміг вдосконалити власний педагогічного досвіду як вчителя хімії та біології

Модуль 2.
Навчання за допомогою методу навчальних проектів

Переглянувши  матеріали Модуля 2, я думаю ,що я систематизую свої знання про метод навчальних проектів та інноваційні технології А розглянувши приклади Портфоліо,я створю власне портфоліо

Модуль 3
Дослідження у навчальних проектах,изначати навчальні цілі ,що базуються на вимогах освітніх стандартів і прграм та враховують формування навичок мислення,тому я зможу відібрати зміст для дослідження,шляхи його виконання та спосіб представлення знань та вмінь.Такі навчальні роботи доповнюють традиційні тести та контрольні роботи.

Модуль 4
Працюючи по модулю 4, я навчилася формуючому оцінюванню, яке передбачає:
- оцінювання навчальних проектів,
- оцінювання важливих цілей проекту,
- залучення учнів до оцінювання,
- заохочення учнів до співпраці.

Модуль 5
Цей модуль допоміг мені подумати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів. У дітей, при проведенні ними самостійного дослідження , формуються навички 21 століття, вони планують співпрацю в мережі з іншими учнями, спілкуються у вирішенні спільних проблем і приймають спільні рішення.Я зрозуміла, що майстерне оперування пошуковими стратегіями допомагає учням і вчителям ефективно шукати корисні відомості та дані в Інтернеті. Інтернет може бути потужнім інструментом для проведення досліджень та підтримувати інтерес учнів до навчання під час створення проектів

Модуль 6
Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме:
1.Розміщення матеріалів та посилань на веб-ресурси. Можна використовувати свій блог для розповсюдження навчальних матеріалів або посилань на них. Ці матеріали стають доступними для учнів як в школі так і дома.
2.Он-лайн дискусії. Залишаючи коментар до вашого повідомлення у блозі, учні стають учасниками справжньої дискусії.
3.Створення публікацій. На зміну шкільних стіннівок прийшли їх електронні замінники. Створіть власну шкільну газету он-лайн.
4.Дошка оголошень. Блог можна використовувати як віртуальну дошку оголошень.
5. «Пульт управління» учнівськими блогами. Допомога учням у створенні власного учнівського блогу і тоді вчительський блог стане своєрідним Центральним пультом управління учнівськими блогами.
6.Відкритий план уроку. Розмістивши конспект уроку чи його план на своєму блозі, ви дасте змогу учням з ним ознайомитися і по можливості підготуватися заздалегідь до уроку, а якщо залишиться щось незрозумілим, то учні зможуть ще раз розібратися самі чи поставити вам віртуальне запитання.
7. Засоби мультимедіа на вашому блозі. За допомогою декількох кліків мишкою ви зможете продемонструвати унаочнення до нової теми. Вбудовані відеоматеріали, презентації, гіперпосиланні, аудіо лекції – це ваша колекція технічних засобів для уроків.
8.Блог – помічник вчителя-організатора. Ви можете використовувати свій блог для організації позакласних заходів.
9. Зворотній зв’язок. Ваш блог можуть читати не лише учні, а і їх батьки, колеги. Можна продумати можливості блогу для тісного контакту з батьками, влаштовувати батьківський лекторій, розміщувати шкільні фотографії. Батьки можуть писати коментарі.
10.Справжній інтерактивний сайт. Використовуючи можливості гіперпосилань, архівування, вбудованих мультимедіа ви отримаєте сучасний інтерактивний веб-сайт.

Модуль 7  
Цей модуль допоміг мені зрозуміти, як я можу забезпечити досягнення учнями навчальних цілей при створенні ними комп’ютерних робіт до учнівського проекту. Створивши приклад учнівської роботи, у мене з’явилися нові ідеї щодо розвитку навичок учнів.Я продумала в плані Основні запитання, на які учні даватимуть відповіді , показуючи навички мислення 21 століття. Ці питання описують всі навчальні вправи та завдання, над якими учні працюватимуть при вивченні теми та створенні своїх проектів.

Модуль 8
Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме оцінювання, що будується навколо навчальних потреб учнів, і акцентує увагу як на змісті навчальної теми, так і на навичках 21 століття. Створивши систему оцінювання, ми можемо покращити навчальний процес. А, залучивши учнів до процесу оцінювання, ми змінимо їх ставлення до навчання та допоможемо досягти поставлених навчальних цілей. Оцінювання має відбуватися постійно протягом проекту.

Модуль9
Цей модуль допоміг мені зробити висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання. Я навчилася визначати навчальні стилі моїх учнів, і при виконанні ними навчальних проектів, розглядатиму створення для них різних умов. Коли навчальні потреби різних учнів задовольняються, в них підвищується мотивація навчання та покращуються їхні оцінки. Кожному учню потрібна індивідуальна підтримка та адаптація навчального матеріалу до його особливостей. Учням також потрібне середовище, яке б дозволило їм використовувати свої сильні сторони та задовольняти свої навчальні інтереси при отриманні знань та формуванні навичок.

Модуль 10
 З цього модуля я зрозуміла, як керувати навчальним процесом у класі, де навчання здійснюється за методом проектів, як використовувати комп’ютерні технології задля підвищення вашої власної ефективності та для підтримки навчання учнів. Оскільки при навчанні за методом проектів учитель витрачає менше часу на «викладання» навчального змісту учням, процес навчання має бути добре організованим для того, щоб весь час бути впевненим у тому, що учні розуміють і усвідомлюють свої навчальні потреби та засвоюють зміст, передбачений навчальною програмою.

Модуль 11
З усього того, чому я навчилася на цьому тренінгу, на мою думку, найефективнішим для навчання моїх учнів буде створення учнівських проектів. Учитель, орієнтований на реалізацію проектної діяльності, повинен не лише добре знати свій навчальний предмет, а й бути компетентним в інших галузях науки, бачити точки їх зіткнення. Окрім того, педагог повинен добре знати можливості своїх учнів, їх нахили, здібності, конкретні уміння, інтереси та бажання. Дуже важливо результати учнівських проектів публічно демонструвати, а я, як вчитель, можу керувати цією демонстрацією.
Маю надію, що використання сучасних технологій приведе мене та моїх учнів до успіху. Програма Intel заохочує учителів широко впроваджувати в педагогічну практику саме проектні технології, здатні розвивати дослідницькі, пошукові, аналітичні вміння та навички учнів. Дякую за можливість навчання в програмі «Навчання для майбутнього» та рекомендую її для творчого наслідування кожному, хто прагне постійно підвищувати свій професійний рівень.

1 коментар:

  1. Рефлексію треба робити до кожного модуля. Трохи більше впевненості і наполегливості і у Вас все вийде!

    ВідповістиВидалити